Merkidentiteit en -design VarieJantjes

Zorg op maat vraagt om broodbeleg op maat. Van Oordt biedt het antwoord met 12 portieverpakkingen zoet broodbeleg van één smaak samen verpakt in een compacte omdoos.

Concurrenten hebben al dergelijke kleine verpakkingen, maar met allerlei verschillende smaken. De doosjes met één smaak per omdoos leveren sterke efficiencyvoordelen in de supply chain op. Er is minder verspilling en minder voorraad; instellingen kunnen zelf de keuze maken voor smaken die populair zijn op de afdeling of locatie. 

Ik teken voor de volledige ontwikkeling van merkidentiteit en –design van de nieuwe portieverpakkingen. Eerst werk ik drie conceptrichtingen volledig uit, waarna de keuze valt op VarieJantjes. De naam is samen met Hotcopy bedacht en benadrukt de vele variaties, terwijl het verkleinwoord duidelijk maakt dat het om miniverpakkingen gaat.

De 10 populairste smaken zoetbeleg zijn vertegenwoordigd, van aardbeienspread tot pindakaas. Allemaal krijgen ze een vrolijke verpakking met een eigen uitstraling. VarieJantjes zijn met veel enthousiasme ontvangen in de zorg. ‘Groots genieten in het klein’ groeit snel uit tot de nieuwe norm. 

 

Case

Concept & ontwerp portieverpakking Honing

Product

Dispenser & portieverpakking ( sticks) Honing

Client

Van Oordt the portion company B.V.

 

variejantjes_2variejantjes_2
Variantjes kleinverpakkingVariantjes kleinverpakking

 

Merkidentiteit en -design  honingsticks van Van Oordt 

De productgroep honing zit in de lift. Met name de honingsticks laten groei zien. In navolging van koffie proberen horecaondernemers ook met thee toegevoegde waarde te creëren. De toevoeging van honing is een manier om beleving te creëren en out-of-home een kopje thee te serveren dat thuis niet gedronken worden. 

Er worden dagelijks ruim 1,5 miljoen kopjes thee geschonken in de horeca. Reden voor Van Oordt om een verleidelijk design voor haar honingsticks te laten ontwerpen, zodat horecaondernemers deze graag samen met hun thee serveren. 

Het gevoel van luxe en jezelf verwennen wordt versterkt door het gebruik van zwart en honinggoud. Tegelijkertijd is er geen afstand, het is een laagdrempelige honingstick die van ieder kopje thee iets bijzonders maakt

Honing_corrHoning_corr